top of page
Buscar
  • Sandra Canudas

L'adherència al tractament amb pacients crònics

A vegades posem molt esforç, temps, i diners en saber si els fàrmacs són eficaços però poc a saber si els pacients realment els prenen.

Cal comprendre que el concepte d'adherència segons definició de l'OMS es defineix com el grau en què la conducta d'un pacient, en relació amb la presa de medicació, el seguiment d'una dieta o la modificació d'hàbits de vida, es correspon amb les recomanacions acordades amb el professional sanitari. L'Adherència no és un terme estàtic ja que pot afectar a qualsevol etapa del procés clínic-assistencial observant-se per exemple un descens del percentatge de pacients complidors en els primers 6 mesos de tractament.


És important complir el tractament no des d’un sentit d’ obediència sinó més aviat, des de la convicció dels beneficis que aquest li reporti per a la seva salut.


Per tot això és important donar respostes als pacients amb un acompanyament, donant continuïtat de cures i compartint activitats amb persones de la seva mateixa patologia.4 visualizaciones0 comentarios

コメント


bottom of page